Persoonlijk
Flexibel
Kleine groepen
Persoonlijk
Flexibel
Kleine groepen
Bekijk trainingen
gwo werken op hoogte ecmt

GWO | Training voor Wind industrie

Op zoek naar een GWO training? Bekijk onze trainingen en boek direct. Onze deskundige instructeurs leren u alles over de risico’s en gevaren die kunnen ontstaan bij het werken in de windindustrie. Met de juiste training van ECMT keert u veilig huiswaarts!

 

GWO First Aid
1 dagen
GWO First Aid
Rotterdam
€259 excl. BTW
GWO Working at Height
1.5 dagen
GWO Working at Height
Rotterdam
€599 excl. BTW
GWO Basic Safety Training (onshore)
3.5 dagen
GWO First Aid, Working at Height, Fire Awareness, Manual Handling
Rotterdam
€1199 excl. BTW
GWO Basic Safety Training (offshore)
4.5 dagen
GWO First Aid, Working at Height, Fire Awareness, Manual Handling en Sea Survival
Rotterdam
€1529 excl. BTW
GWO Enhanced First Aid
3 dagen
GWO Enhanced First Aid & GWO First Aid
Rotterdam
€749 excl. BTW
GWO Advanced Rescue Training
3 dagen
GWO Advanced Rescue Training
Rotterdam
€1299 excl. BTW
GWO Sea Survival
1 dagen
GWO Sea Survival
Rotterdam
€349 excl. BTW
GWO Manual Handling
0.5 dagen
GWO Manual Handling
Rotterdam
€159 excl. BTW
GWO Fire Awareness
0.5 dagen
GWO Fire Awareness
Rotterdam
€189 excl. BTW
GWO Boat Transfer
0.5 dagen
Boat Transfer certificaat van deelname
Rotterdam
€249 excl. BTW

Wat zijn GWO trainingen?

De GWO training is bedoeld voor mensen die in de windindustrie werken. GWO staat voor Global Wind Organisation. Het doel van de GWO trainingen is om mensen alles te leren over de veiligheidsrisico’s bij het werken in de windindustrie, deze risico’s te begrijpen en te verminderen zodat er een veilige werkomgeving wordt gecreëerd.

De GWO trainingen zijn ontstaan uit opleidingsnormen die door de GWO-leden zijn gecreëerd. Zij maakten afspraken op het gebied van veiligheidsopleidingen die de risico’s weerspiegelden waarmee hun medewerkers tijdens het werk werden geconfronteerd. Deze standaard die GWO hanteert zijn zowel voor mensen die in de onshore alsmede de offshore wind industrie werken

Voor wie is een GWO cursus bedoeld?

Het tijdig kunnen identificeren van veiligheidsrisico’s wanneer er gewerkt wordt in de windindustrie, dat is de voornaamste reden waarom de GWO trainingen zijn ontworpen. De GWO cursussen zijn dan ook bedoeld voor personen die werkzaam zijn in de windindustrie.
Welke GWO trainingen biedt ECMT aan?
De volgende GWO cursussen worden door ECMT aangeboden:

❖ Basic Safety Training
❖ Basic First Aid
❖ Basic Working at Height
❖ Basic Manual Handling
❖ Basic Fire Awareness
❖ Basic Sea Survival
❖ Advanced Rescue Training
❖ Enhanced First Aid

 

GWO basic

De basic GWO trainingen zijn zowel gecombineerd als los te volgen. De gecombineerde training noemen we de GWO basic training. Deze training bestaat uit 5 verschillende modules welke zijn: GWO First Aid, GWO working at Heights, GWO Sea Survival, GWO Fire Awareness én GWO Manual Handling. Tijdens het volgen van deze training komen alle onderwerpen aan bod die te maken hebben met de risico’s en gevaren van het werken in de windindustrie. Door middel van diverse praktijkscenario’s brengen deelnemers vervolgens het geleerde in de praktijk. Goed om te weten is, dat deze praktijkoefeningen zullen worden uitgevoerd op de indoor locatie bij ECMT aan de Brielselaan, te Rotterdam, direct naast het het theorielokaal. De Basic Safety Training (onshore) en/of Basic Safety Training (offshore) alsmede de losse modules van ECMT kunt u vinden door op de bovenstaande links te klikken.

Na het succesvol afronden van de GWO trainingen zult u worden geregistreerd in WINDA, wat staat voor Wind Industry Database en welke beheerd wordt door de Global Wind Organisation (GWO).

GWO refresher

Wanneer u al eens een GWO basic training gedaan heeft, maar al twee jaar geen activiteiten heeft uitgevoerd in de windindustrie, dan is uw certificaat verlopen en zult u een GWO Refresher moeten doen. Uiteraard kunt u ook hiervoor bij ECMT terecht. In deze GWO Refresher zal uw kennis over de risico’s en gevaren, opnieuw worden bijgeschaafd. Meer informatie over de GWO Refresher cursus kunt u vinden op deze pagina.

Voor meer informatie over bovenstaande GWO trainingen kunt u terecht op onze productpagina’s door op de voor u interessante GWO cursus te klikken. U kunt ons natuurlijk ook altijd direct contacten middels e mail: assistant@ec-mt.com, of op het telefoonnummer +31104952018. ECMT geeft haar GWO trainingen in Rotterdam.

Waarom een GWO cursus volgen bij ECMT?

Op ECMT kunt u altijd bouwen! Wanneer u bij ons een GWO training heeft geboekt, zal deze ook altijd doorgaan. Zelfs bij 1 deelnemer. De GWO trainingen van ECMT zijn volledig gecertificeerd en worden gegeven door ervaren, hiertoe opgeleide GWO professionals. Zo weet u dat u na afloop de juiste certificaten in handen krijgt. Verder biedt ECMT de mogelijkheid om altijd kosteloos te annuleren wanneer u wilt. Of u dit nu 24 uur van tevoren of net voor aanvang van de GWO training doet. Wij doen niet moeilijk en begrijpen dat de wind industrie een dynamische sector is.

FAQ GWO Trainingen

Kan ik de GWO trainingen van ECMT ook online volgen?

Ja, het is mogelijk om verschillende GWO-trainingen van ECMT ook (gedeeltelijk) online te volgen. Deze kunt u terug vinden op onze GWO Digital Training pagina.

Wat is de gemiddelde duur van een GWO training bij ECMT?

De duur van een GWO-training bij ECMT varieert afhankelijk van de soort training. GWO fire awareness duurt bijvoorbeeld een halve dag, waar de training GWO training Basic Safety 4,5 dagen duurt. De exacte duur per training kunt u terugvinden op op de specifieke cursus pagina’s.

Door wie zijn de GWO certificaten van ECMT geaccrediteerd?

De GWO-certificaten van ECMT worden geaccrediteerd door de Global Wind Organisation (GWO).

Is het volgen van een GWO training verplicht?

Ja, iedereen die werkzaam is in de windindustrie dient minimaal in het bezit te zijn van een GWO Basic training certificaat, welke bestaat uit de onderdelen GWO First Aid, GWO working at Heights, GWO Sea Survival, GWO Fire Awareness én GWO Manual Handling.

Waar worden de GWO trainingen van ECMT afgenomen?

GWO-trainingen van ECMT worden afgenomen in Rotterdam op verschillende locaties, zoals op het trainingscentrum of in een klaslokalen. De specifieke locaties zullen afhankelijk zijn van de beschikbaarheid en de eisen van de cursus. De deelnemers kunnen de locaties vinden op de website van ECMT of door contact op te nemen met de klantenservice voor meer informatie over beschikbare locaties.